Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a avut o întâlnire cu ambasadorul României în Ucraina, Excelența Sa Victor Micula, care a reprezentat o bună oportunitate de a discuta despre situația comunităților românești din Ucraina.

Întâlnirea avută cu ambasadorul României în Ucraina, Excelența Sa domnul Victor Micula, a reprezentat o bună oportunitate de a discuta despre situația comunităților românești din Ucraina.

În cadrul întrevederii, am prezentat modul în care DRP a sprijinit românii din teritoriu, respectiv prin oferirea de granturi în cadrul Programului „Sprijinirea comunităților românești din Ucraina”, dar și prin proiectele cu finanțare nerambursabilă care au fost aprobate.

De asemenea, a fost punctată demararea procesului de selecție, de către DRP, a partenerilor pentru acordarea burselor de studiu, destinate elevilor etnici români înscriși în clasele I-IV, în anul școlar 2021-2022, din Ucraina.

În încheierea întrevederii s-au stabilit coordonatele următoarelor vizite de lucru în regiunile Odesa, Cernăuți și Transcarpatia.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni