Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu‑vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a săvârșit sâmbătă, 20 august 2022, Taina Sfântului Maslu în Parohia Ortodoxă Românească „Sfântul Gheorghe Pelerinul” din Ejea de los Caballeros, Spania.

Duminică, 21 august, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, serbându‑se hramul parohiei. Alături de ierarh au slujit părintele ieromonah Efrem Țintoi, de la Parohia Zuera, și părintele paroh Radu Constantin Chirilă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii: „Sunt trei lucruri pe care aș dori să le învățăm, pornind de la Evanghelia acestei duminici: credința, postul și rugăciunea. Prin cuvintele «neam necredincios și îndărătnic», Mântuitorul deplânge necredința poporului lui Dumnezeu și din vremea aceea, și din vremea noastră. Copilul a fost stăpânit de duhurile rele din pricina necredinței părinților. Și tot din pricina puținătății credinței ucenicilor Domnului nu a putut fi izbăvit. Și‑n zilele noastre sunt o mulțime de copii care pătimesc din aceleași pricini, de aceea este nevoie să ne sporim și să ne întărim credința, atât părinții trupești, cât și cei duhovnicești”.

La final, părintele paroh Radu Constantin Chirilă a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizită și slujire, se arată pe site‑ul obispadoortodoxo.es.

Ziarul Lumina