Poliția Națională avertizează – Poliția Națională din Spania avertizează despre o nouă înșelătorie printr-un mesaj pe care să nu îl deschizi. Trebuie să îl ștergi de pe dispozitivul mobil. Infractorii vor să te păcălească cu o așa zisă rambursare de taxe, dar nu te grăbi să faci clic pe link.

Autoritățile spaniole au avertizat despre o nouă escrocherie telefonică.

Iată cum infractorii cibernetici încearcă să fure datele personale și cele bancare prin metoda „phishing”.

Potrivit Internet Security Office (OSI), „phishing” este una dintre tehnicile cele mai folosite de infractorii cibernetici. 

Este vorba despre trimiterea de mesaje care par să vină din partea unei companii reale, cum ar fi o bancă, o entitate publică sau un serviciu, pentru a înșela victimele sustrăgând datele.

În primul rând, atacatorul obține informații de bază despre persoana pe care dorește să o înșele (nume, prenume, e-mail etc.).

Apoi trimite un SMS sau un email fraudulos pentru a colecta cele mai importante date.

Poliția Națională avertizează: nu sunt ai tăi cei 244,79 de euro

Poliția Națională a publicat un mesaj pe contul oficial de Twitter în care avertizează despre SMS-ul care ar trebui șters imediat de pe telefon. 

Infractorii se prezintă drept Agenția Fiscală.

„Dacă primești un SMS presupus de la Agenția Fiscală pentru o rambursare de 244,79 euro, liniștește-te, nu te grăbi, este fals . Ignorați și ștergeți”, se arată pe tweetul Poliției Naționale, însoțit de un imaginea cu mesajul text fraudulos.

Preluare: ziarulromanesc.espolicia.es