În continuarea acțiunilor Ambasadei României la Madrid de sprijinire a companiilor românești interesate de piața spaniolă, ambasadorul George Bologan și consilierul economic al ambasadei au primit la sediul misiunii o delegație a companiei românești Electromontaj S.A..

Pe parcursul întrevederii, ambasadorul a trecut în revistă stadiul relației bilaterale între România și Spania, subliniind excelența Spaniei în anumite domenii, capacitatea de absorbție a fondurilor europene, în special pentru construcția de infrastructură, precum și potențialul de dezvoltare al anumitor sectoare ale economiei spaniole, în particular cel al energiei regenerabile. De asemenea, s-a referit la buna integrare a comunității românești în Spania, în mod concret la prezența din ce în ce mai relevantă a conaționalilor noștri în mediul de afaceri și viața economică din țara gazdă.

Cu o experiență de 75 de ani în #România și proiecte de construcție de „autostrăzi energetice” derulate în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Electromontaj S.A. a fost omologată pentru efectuarea de lucrări de infrastructură electrică în #Spania, pentru compania Red Eléctrica de España.

Electromontaj S.A. constituie, astfel, un exemplu de succes al colaborării între companiile românești și cele spaniole de excelență în domeniul energetic – încurajarea și stimularea acestor legături fiind una dintre preocupările constante ale Ambasadei, în domeniul economic.

“O țară puternică trebuie să aibă la bază o #economie puternică” este convingerea ambasadorului Bologan, care i-a felicitat pe reprezentanții Electromontaj S.A. și a manifestat deschidere din partea misiunii diplomatice pentru explorarea unor modalități de colaborare cu scopul sporirii vizibilității prezenței companiei românești pe piața spaniolă.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España