”Letter-poems”, o expoziție sub semnătura artistului plastic Mircea Bochiș și a poetei Laura Cătălina Dragomir la Centro Cultural La Tierra Tracia din El Ejido, Almería deschisă`publicului din 12 iunie 2022

Există și poezie de dragoste care nu înțelege de intransigente, traversând elevatul cu soluțiile și interdicțiile sale, ca să-și dorească doar să se aibă bine cu publicul său.

Artele își vorbesc, suportă bine consentimentul, un avantaj mai încolo de pact.

Nici Laura Cătălina Dragomir, poeta, nici Mircea Bochiș, artist plastic, n-au trădat domeniile de excelență, doar că le-au înțeles cu soluția lucrului împreună.

”Letter-poems” este despre cum se vede poezia în fotografii devenite cărți poștale, despre realități fără timp transformate în instantanee condensate ale oricărui acum.

Ce se vede în poezia asta? e expoziția unor artiști responsabili cu imaginația, dezinteresați de vina lucrurilor suficiente, o expoziție despre care ne-am dori să se spună „mi-ar fi plăcut să o fi văzut cu mult timp în urmă”.

Poate n-ar fi contat dacă scările se coboară sau se urcă.

Un interviu cu Mircea Bochiș despre ”Splendida nuditate a neconvenționalului” aici: https://romaniinandalucia.com/2022/03/28/mircea-bochis-splendida-nuditate-a-neconventionalului/

„Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“, un proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati.

###

Inauguración de la exposición „Letter-poems”  

Centro Cultural La Tierra Tracia din El Ejido inaugura la exposición ” Letter-poems”, reuniendo 76 obras de pequeño tamaño qué ejemplifican la técnica inovativa de una figura atípica e influyente de la escena artística rumana: Mircea Bochis.

El imaginar pictórico tiene ca fuente de inspiración los poemas de Laura Catalina Dragomir.

Una ocasión especial para descubrir dos artistas interesantes!

 Las artes admiten el consentimiento, una ventaja más allá del pacto.

Ni Laura Catalina Dragomir, poeta, ni Mircea Bochis, artista plástico, traicionaron los campos de la excelencia, solo que los entendieron con la solución de trabajar juntos.

„Letter-poems” trata de cómo se ve la poesía en fotografías que se han convertido en postales, trata de realidades atemporales transformadas en instantáneas condensadas.

¿Qué se ve en este poema? es la exposición de dos artistas responsables de la imaginación, desinteresados ​​de la culpa de las cosas suficientes, una exposición de la qué desearíamos decir “me hubiera gustado verla hace mucho”.

Tal vez no importa si las escaleras bajaban o subían.

#centroculturallatierratracia

#asociacionromanati

#romaniinandalucia

#DepartamentulPentruRomâniiDePretutindeni

#DRPRomânia