Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va efectua, în perioada 20-22 mai 2022, o vizită de lucru în Republica Italiană.

Agenda demnitarului român va cuprinde întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ și cu membri ai cultelor.

Din dorința de a avea un dialog concret și deschis, având în vedere prezența semnificativă a comunității românești pe teritoriul italian, delegația DRP se va deplasa la Roma în prima parte a vizitei de lucru. Ambasada României în Republica Italiană va organiza o întrevedere între secretarul de stat și reprezentanții mediului asociativ românesc din Italia.

De asemenea, agenda delegației DRP va cuprinde o vizită în localitatea Pescara, regiunea Abruzzo. În acest sens, secretarul de stat Gheorghe Cârciu va participa la ceremonia de binecuvântare a lucrărilor de pictură în frescă de la altarul bisericii din zid, din cadrul parohiei ̎Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana”, un eveniment extrem de important pentru comunitatea românească din Italia.

* La 01.01.2021, conform datelor Institutului Național de Statistică al Italiei, numărul total de cetățeni români rezidenți în Italia era de 1.137.728.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni