Tinerii, importanți agenți ai schimbării în lume, reprezintă piloni esențiali în dezvoltarea unei societăți democratice. Uniunea Europeană a desemnat anul 2022 drept Anul European al Tineretului.

De Ziua Națională a Tineretului (2 mai), Departamentul pentru Românii de Pretutindeni se alătură celorlalte instituții ale statului român care sprijină colaborarea cu tinerii și consideră că tânăra generație din comunitățile românești din afara granițelor țării poate contribui activ la dezvoltarea de politici publice și proiecte în beneficiul acestora.

Referitor la acțiunile DRP destinate tinerilor, amintim unul dintre proiectele care s-a bucurat de un mare succes de-a lungul anilor și anume programul Taberelor ARC care va fi reluat anul acesta. Peste 23.000 de copii, tineri și profesori au descoperit în acești ani România prin intermediul atelierelor de limba română, istorie, geografie, pictură dar și a excursiilor la obiectivele turistice importante din țară.

Suntem încrezători că și în 2022 le putem aduce aceeași bucurie elevilor și tinerilor români din diaspora și din comunitățile istorice.

La mulți ani tinerilor români de pretutindeni! 🇷🇴

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni