Joi, 28 aprilie, in cadrul unei întâlniri cordiale și substanțiale, ambasadorul României George Bologan și ministrul de interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska, au trecut în revistă stadiul excelent al dialogului și al cooperării bilaterale în domeniul afacerilor interne.

A rezultat disponibilitatea de a continua și aprofunda inițiativele comune atât în plan bilateral cât la nivel european, în pregătirea Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene din 2023. România și Spania urmăresc în permanență, prin activitatea coordonată a instituțiilor responsabile, să asigure o viață mai prosperă propriilor cetățeni, contribuind, totodată, ca state profund atașate valorilor europene, la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Ministrul Grande-Marlaska a salutat excelenta integrare și contribuția importantă a comunității românești din Regatul Spaniei la bunăstarea și buna funcționare a societății spaniole. În acest context, ambasadorul României a reiterat interesul comunității de români pentru identificarea unei soluții în spirit european care să permită obținerea de către cei interesați a cetățeniei spaniole, fără a renunța la cetățenia românească.

Cei doi oficiali au subliniat nevoia de consolidare a cooperării în domeniul siguranței frontierelor UE și al sentimentului de liniște și încredere a cetățenilor europeni în instituțiile de ordine publică. Provocărilor comune li se identifică – prin colaborare – soluții comune pentru binele și securitatea comunităților noastre.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España