Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, în cadrul campaniei ”Donează din inimă”, inițiată la nivel eparhial, în data de 17 aprilie 2022 a avut loc în Parohia Ortodoxă Română Sfinții Mărturisitori din Valdemoro o acțiune voluntară de donare de sânge. A devenit deja o tradiție de câțiva ani ca, la Praznicul Floriilor, enoriații receptivi din parohie să participe la această activitate filantropică. 

În baza unui Parteneriat de Colaborare încheiat în anul 2015 cu Crucea Roșie Spaniolă (Madrid), două autobuze speciale însoțite de personal medical de specialitate au fost prezente la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim lângă lăcașul de cult situat în Calle Marte nr. 76, între orele 10.00-13.45. Astfel câțiva zeci de creștini au donat sânge înainte de a participa la Sfânta Liturghie, sau o parte dintre ei, la finalul acesteia. Înțelegând pe deplin semnificația acestui gest umanitar, realizat în pragul Săptămânii celei Mari, credincioșii parohiei au dat dovadă de multă  înțelegere și implicare civică.

Acțiunea a fost coordonată de doamna Ileana Daniela Moldovan, președinta Asociației socio-culturale ”Armonia” din Valdemoro, beneficiind de sprijinul mediatic al Primăriei Valdemoro și de suportul logistic al Poliției Municipale.

La finalul Sfintei Liturghii, când acțiunea s-a încheiat, preotul paroh Dorin Sas a mulțumit personalului medical al Crucii Roșii, oferindu-le în dar iconițe cu chipul Maicii Domnului.  

Potrivit doamnei Elena Fernández Gómez din cadrul Departamentului de Promovare, Comunicare și Imagine al Crucii Roșii Spaniole, activitatea a fost încununată de succes. Având în vedere fluxul de donatori, în pofida perioadei de pandemie pe care o traversăm, Crucea Roșie a emis Parohiei Ortodoxe Sfinții Mărturisitori o Scrisoare de mulțumire, în care își manifestă deplina satisfacție pentru această relație rodnică de cooperare.

Următoarea acțiune de donare de sânge este prevăzută pentru luna octombrie a.c., la sărbătoarea hramului parohiei.

                              Biroul de Presă al Parohiei Ortodoxe Române Valdemoro