Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Instituto Cultural Rumano Madrid/Institutul Cultural Român de la Madrid şi cu sprijinul Muzeului Interactiv al Muzicii Malaga au inaugurat ieri, 17 martie a.c. expoziţia „Viaţa şi opera muzicianului şi compozitorului român George Enescu”.

Prin intermediul acestei expoziții ne dorim să prezentam publicului larg opera muzicianului, compozitorului și pedagogului român, personalitate carismatica a epocii sale, într-o atmosferă deosebită, creată cu ingeniozitate de către Muzeul Interactiv al Muzicii din Malaga, menită să înlesnească apropierea publicului larg de muzica renumitului compozitor roman.

La inaugurare au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Malaga, ai autorităţilor regionale precum şi ai comunităţii de români rezidenţi în Malaga.

Proiectul expoziţional se înscrie în seria de evenimente culturale prevăzute în planul de activităţi de diplomaţie publică ale oficiului consular pentru anul 2022, ce au ca obiectiv promovarea culturii şi a tradiţiilor naţionale.

De asemenea, evenimentul de lansare al expoziției, a beneficiat de un mini-recital de muzică clasică, susţinut de 2 distinşi violonişti români din cadrul filarmonicii Malaga (Nicolae Anton Ciocan şi Nicolae Făureanu), prilej cu care au fost interpretete o serie de arii ale cunoscutului compozitor român, iar la final, invitații s-au bucurat de un moment gastronomic romanesc, realizat cu sprijinul patiseriei La Julia. De asemenea, mulțumim ansamblului folcroric Tezaurul Carpaţilor pentru prezenţă.

Expoziţia va ramâne deschisă în perioada 17 martie – 19 iunie a.c.

****

El Consulado General de Rumanía en Sevilla en colaboración con el Instituto Cultural Rumano Madrid/Institutul Cultural Român de la Madrid y con el apoyo del Museo Interactivo de la Música Málaga han inaugurado ayer, 17 de marzo, la exposición „Vida y obra del músico y compositor rumano George Enescu”, primera exposición de este tipo organizada en la Comunidad Autónoma de Andalucía.

A través de esta exposición queremos dar a conocer al gran público la obra del músico, compositor y pedagogo rumano, carismática personalidad de su época, en un ambiente especial, ingeniosamente creado por el Museo Interactivo de la Música de Málaga, diseñado para facilitar el acercamiento del público en general a la música del famoso compositor rumano.

A la inauguración asistieron representantes del cuerpo diplomático y consular acreditado en Málaga, representantes de las autoridades regionales, así como representantes de la comunidad rumana residente en Málaga.

El proyecto expositivo forma parte de la serie de eventos culturales previstos en el plan de actividades de diplomacia pública de la oficina consular para el año 2022, actividades que tienen como objetivo la promoción de la cultura y de las tradiciones nacionales.

Asimismo, el acto de inauguración de la exposición contó con un pequeño recital de música clásica, interpretado por 2 destacados violinistas rumanos de la Filarmónica de Málaga (Nicolae Anton Ciocan y Nicolae Făureanu), en cuya ocasión nos deleitaron con una serie de arias del conocido compositor rumano, y al final, los invitados disfrutaron de un momento gastronómico rumano, realizado con el apoyo de la pastelería La Julia. Agradecemos también al grupo folclórico Tesauro de los Cárpatos por su presencia !

La exposición permanecerá abierta del 17 de marzo al 19 de junio de 2022.

Consulatul General al României la Sevilla