Rețelele de știri finanțate de guvernul SUA lucrează pentru a acoperi războiul din Ucraina, asigurând totodată siguranța jurnaliștilor care le compun. „Rețelele Global Media Agency au un istoric de prezență puternică în toată Ucraina. Din motive de securitate, nu putem împărtăși un număr specific de jurnalişti care au fost sau continuă să rămână acolo și să transmită din Ucraina”, a declarat Laurie Moy, directorul de afaceri publice al agenției.

Global Media Agency a adoptat un plan de urgență pentru un „cel mai rău scenariu” încă din decembrie 2021, plan care a inclus „evacuarea celor mai vulnerabili dintre jurnaliștii noștri”, a continuat ea. „Facem tot posibilul pentru a proteja siguranța jurnaliștilor noștri, păstrând în același timp capacitatea noastră de a produce și difuza programe din interiorul Ucrainei”, punctează Moy.

Yolanda López, director interimar al Voice of America (VOA), entitate din cadrul Global Media Agency, susține că VOA „acoperă invazia rusă pe teren în Ucraina, de la Washington, Națiunile Unite și din multe alte locații din jurulul globului”.

Centrul de știri al agenției relatează în limba engleză, apoi materialele de presă sunt traduse în 47 de limbi. „VOA continuă să monitorizeze situația îndeaproape și să se adapteze în consecință. Publicul nostru din Rusia merită acces la presa liberă și la discuții deschise, pe care regimul autoritar de la Moscova încearcă să le suprime, iar VOA va continua să-i informeze și să-i implice, în ciuda încercărilor de cenzură ale Kremlinului”, adaugă López.

uzp.org.ro