Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid, Universitatea Sevilla (US) și Facultatea de Filologie au organizat, astăzi, 03 martie a.c., o serie de întâlniri literare cu scriitorul român – Mircea Cărtărescu.

Astfel, primul segment al vizitei a fost dedicat unui dialog cu studenții Universității Sevilla, întâlnire ce a fost găzduită în prestigioasă sală Paraninfo a cunoscutei instituții universitare din capitala Andaluziei, Sevilla.

La reuniune au participat, alături de distinsul scriitor român, dna. Carmen Vargas – vicerector US, dl. Bogdan Stănescu – consul general al României la Sevilla, dna. Maria Pop – director ICR Madrid, precum și membrii reprezentativi ai corpului profesoral al US.

Subiectul central al dialogului purtat cu studenții prezenți la reuniune, a fost despre literatură și poezie ca forme asumate de existență.

Pe parcursul interacțiunii cu auditorul prezent, scriitorul român a abordat, de asemenea, și subiecte referitoare la valoarea etică și socială a literaturii sau granițele flexibile dintre realism și fantastic.

Dialogul purtat de dl. Cărtărescu cu studenții US a fost unul dinamic, participanții fiind plăcut impresionați de retorica cunoscutului scriitor român.

Al doilea segment al vizitei domnului Mircea Cărtărescu la Sevilla, eveniment organizat de Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid, Universitatea Sevilla (US) și Facultatea de Filologie, a fost găzduit de prestigioasa librărie Verbo, situată în centrul istoric al Sevillei, capitala Andaluziei.

Cu această ocazie, cititorii operei literare a distinsului autor român au avut oportunitatea de a purta un dialog deschis cu dl. Mircea Cărtărescu.

În cadrul acestei întâlniri a fost organizată și o sesiune de autografe.

Consulatul General al României la Sevilla