Cu ocazia Zilei Culturii Române celebrată în fiecare an la 15 ianuarie, joi, 13 ianuarie 2022, la ora 18.30, Ambasada României în Regatul Spaniei va fi gazda expoziției de pictură “A Tender Spanish Story” a artistei Luminița Pătrățeanu.

Așa cum declara artista însăși: „A Tender Spanish Story este saga mea despre Iubire, Suflete și Prietenie, despre nemărire și atingerea tandră a inimilor unor oameni frumoși – pe cât de înalți ca misiune, pe atât de ușori ca persoane-. Și cum orice poveste are un început, aceasta a demarat lin și firesc, într-o perioadă necunoscută, probabil de consemnat de Știință și Istorie, o perioadă în care Umanitatea s-a oprit pentru…recalibrare. Ore, zile, nopți de lucru asiduu care m-au ajutat să mă descopăr, să dăruiesc emoții, culoare, dar mai ales, să nu rămân captivă, izolată și străină de tot și toate. Acea perioadă am denumit-o „Blue Quarantin Story”, pentru că povestea mea, din perioada limitată ca spațiu, trebuia să fie albastră. Cum de altfel, Cerul Speranței este albastru! Am lucrat fiecare de la locul carantinei proprii din: România, Italia, Regatul Unit și Regatul Spaniei. Astfel, au apărut: chipuri de medici, un afiș, o coloană sonoră, rame, vopsele, dar mai ales, prietenii speciale.”

Luminița Pătrățeanu este o artistă care se identifică cu arta de la o vârstă fragedă. Originară din Onești, județul Bacău, începe să scrie versuri încă de la 12 ani. Descoperă apoi pasiunea pentru jurnalism, căreia i se dedică cu abnegație o lungă perioadă de timp; a fost redactor-șef la câteva publicații județene și la un post de radio local. A călătorit mult, fiind fascinată de cultura ebraică și arabă, dar și cea europeană, amintirile sale devenind apoi culoare și forme, din momentul în care, așa cum însăși artista declara, „și-a adus aminte că știe să „scrie” și altfel, cu acrilic sau ulei, și nu pe hârtie, ci pe pânză”, dedicându-se astfel picturii. A avut numeroase expoziții în România, Franța, Ungaria și în Republica Moldova, artista călătorind des în Republica Moldova, de care este deosebit de atașată.

Confirmările de participare la expoziție vor fi transmise la adresa de e-mail laviniu.enii@mae.ro. Pentru a respecta măsurile de protecție în context Covid, accesul se va realiza pe baza prezentării Certificatului care atestă vaccinarea anti-Covid 19 sau confirmarea pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la data confirmării până la data organizării expoziției.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España