Seară de bucătărie românească – Online

Cu Geanina Abul Haija (Asociația Iordaniano-Română Pentru Cultură-AIRC, Iordania)

În tradiția românescă o mare importanță o are gătitul. Ne propunem să reînviem arta gătitului tradițional care să devină promotoare şi creatoare a artei culinare rurale tradiţionale.

Ne propunem să înregistrăm patrimoniul culinar din diferite zone importante ale României, să prezentăm mâncăruri tradiționale specifice din Transilvania, Oltenia, Moldova să ne aducem aminte de mâncărurile făcute de către bunicii noștri, să gustăm la propriu o bucată din România. Seara își propune să aducă în casele românilor care trăiesc în afara granițelor gustul de acasă, amintirile frumoase și să le recreem împreună din nou prin intermediul masterchef-ului nostru.

Mai mult ne propunem să creem o aplicație prin care să punem la dispoziția tuturor, rețetele gătite în timpul emisiunii și o multitudine de rețete tradiționale. De altfel cei care ne urmăresc pot interacționa cu mastercheful nostru și pot pune întrebări.

Vă așteptăm la serile și evenimentele culturale din cadrul Centro Cultural La Tierra Tracia! „Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“, un proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati. „Lee y piensa en rumano, vive y siente Rumania” – „Noche Temática Intercultural”, un proyecto iniciado por la Asociación Socio Cultural Romanati #centroculturallatierratracia #asociacionromanati #DepartamentulPentruRomâniiDePretutindeni #DRPRomania https://www.facebook.com/drpromania #DRPRomânia