„ROMÂNI IN ANDALUCÍA” Păstrători ai culturii românești dincolo de granițele țării.

Expoziții de fotografie etnografică, sculptură și obiecte tradiționale la Getafe – Madrid. Seară de prezentare a Neamțului și tradițiilor românești.

“IA NEAM(Ţ)ULUI” și “ȚINUTUL NEAMŢULUI” – Expoziții de fotografie etnografică și obiecte tradiționale din județul Neamț au fost prezente in cadrul Săptămânii Culturale 2021, ediția a 32-a, ce s-a desfășurat la Casa Regional de Castilla La Mancha din Getafe, Madrid in perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2021. Sculptorul și artistul plastic Gigi Busuioc Bucovineanu a prezentat o fascinantă și prețioasă expoziție in lemn dar și multe alte obiecte tradiționale românești, unele din acestea create sau refăcute de domnia sa in Spania in spiritul vechilor meșteșugari ai neamului. Expoziția va rămâne in această locație și in lunile noiembrie și decembrie cu ocazia Zilei Naționale a României.

Consiliul Județean Neamț (președinte Ionel Arsene), Centrul pentru Cultură și Arte CARMEN SAECULARE Neamț (manager Carmen Elena Nastasă) și Complex Muzeal Național Neamț – inițiator proiect Florentina Buzenschi în parteneriat cu Asociația Socio-Culturală Romanați și ASOCIACIÓN EUROPEA PARA LA CONSERVACIÓN Y RESTAURACIÓN DEL PATRIMONIO (AECRP), (Președinte Gigi Busuioc Bucovineanu) au fost inițiatorii acestui demers socio-cultural la invitația făcută de Junta de Comunidades Castilla – La Mancha. A avut loc și o prezentare istorică și geografică a Tinutului Neamțului și a Iei Neamțului.

Televiziunea LIRA TV, Spania a prezentat pe larg evenimentul in cadrul emisiunilor MOZAIC CULTURAL.

Expoziția va putea fi vizitată până la sfârșitul anului la Casa Regional de Castilla La Mancha din Getafe, Madrid.

Vă așteptăm la serile și evenimentele culturale inițiate de Centro Cultural La Tierra Tracia!

„Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“, un proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati.

„Lee y piensa en rumano, vive y siente Rumania” – „Noche Temática Intercultural”, un proyecto iniciado por la Asociación Socio Cultural Romanati

#centroculturallatierratracia

#asociacionromanati

#DepartamentulPentruRomâniiDePretutindeni

#DRPRomania