Un managementul al timpului eficient oferă una dintre cele mai rapide, mai ușoare și mai eficiente strategii pentru îmbunătățirea productivității și creșterea rezultatelor personale și profesionale. Toată lumea este capabilă să  învățe cum să-și investească timpul pe care îl are la dispoziție,  într-un mod eficient.

Provocarea pe care o întâmpinăm este că încercăm să controlăm timpul iar acest lucru  este imposibil. Ce putem controla este felul  cum investim timpul, activitățile pe care ne concentram și pe care le facem  în cele 8 ore de lucru. Cea mai comună  geseală  este că încercăm să găsim mai mult timp în loc să „economisim” timp,  planificând și prioritizând corect activitatea zilnică.

Știai că pentru fiecare minut petrecut planificând activitățile zilnice poți economisi între 4-10 minute cu executarea lor și că economisirea a cel putin  60 de minute zilnic este echivalentul a aproximativ  20 de zile lucrătoare în plus /an? Ce ai face cu tot acest timp economisit?

 Constientizarea valorii timpului nostru ține de un mangement personal eficient. Este important  să ne asumam responsabilitatea pentru timpul pe care il avem la dispoziție și să ne dezvoltăm abilitatea de a ne conduce singuri. În momentul în care începem să dăm valoare timpului nostru , vom începe să deținem  controlul și să nu ne lăsăm conduși de  oameni, situații de criză sau de probleme.  Asta înseamnă să facem  ceea ce ne propunem  în ordinea priorităților astfel încât să avem rezultatele pe care ni le dorim. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să învățăm să stabilim obiective specifice, în toate ariile vieții. Când avem obiective clar definite ne este ușor să indentificăm acele activităti zilnice, profitabile care generează rezultate.

Amintește-ți că nu “găsești timp” – îl planifici! Este vorba despre planificare și setarea de obiective- asta contează cel mai mult. Altfel, timpul nu va fi niciodată al tău, ci îl vei oferi altora gratis sau fară să ceri prea mult în schimb.  Dacă nu ai un scop și nu stii ce este important pentru tine, tot timpul vei fi luat de valul urgențelor și a situațiilor de criză. Mereu vei avea un program de lucru foarte încărcat și de cele mai multe ori asta te face să te simți coplesit/ă și stresat/ă. Fără să-ți dai seama, toate astea devin  rutina ta  zilnică iar această rutină reprezintă stilul tău de viață.

Tu știi cât valorează timpul tău?

Camelia Potârniche-Partener LMI România

www.linkedin.com/in/potarniche-camelia-5b249148