Vă invităm cu drag vineri, 22 octombrie, ora 15, pe pagina de Facebook a Editurii Creator, la lansarea volumului de poeme ,,Dintr-o visare” de Ovidiu Constantin Cornilă.


Vor vorbi, alături de autor, prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc, scriitor și critic literar, prof. doctorand Carmen Bobocescu, scriitoare, prof. dr. Adrian Alui Gheorghe, scriitor.


În cadrul lansării va avea loc un moment poetic de excepție realizat de actrița Claudia Motea și prof. univ. dr. FELIX GOLDBACH (saxofon).


Întâlnirea va fi moderată de Iuliana Răducan, manager Editura Creator.


Date despre autor și activitatea sa: OVIDIU CONSTANTIN CORNILĂ este absolvent al Facultății de Litere, secția română-engleză din cadrul Universității Ștefan cel Mare, Suceava, promoția 1998.

Are un master universitar de profesorat în limba engleză (2018-2019) la Universitatea Nebrija, Madrid și este doctorand la Universitatea Complutense, Madrid.

Debutul lui publicistic a fost cu poezia Infinit, în ziarul sucevean Crai nou, iar editorial, a debutat cu volumul de versuri Silabe de secundă, editura Rafet, 2014.

Au urmat volumele de proză scurtă: Turnul în care mă ascund când plouă, 2015, Călătorul fără timp, 2017, carte premiată cu Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu din cadrul Festivalului Național de Proză ,,Liviu Rebreanu”, Bistrița- Năsăud, 2017, ediția a XXXV-a, Ruga luminii, 2018, toate apărute la editura Ardealul, iar recent, a publicat volumul de versuri Dintr-o visare la editura Creator, 2021.

Activitatea sa profesională este impresionantă: este președintele Uniunii Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, din 2016; organizator al Conferinței internaționale Lucian Blaga – creație, cultură, universalitate, eveniment desfășurat la Universitatea din Alcalá de Henares, mai 2019, Colocviului internațional George Uscătescu – destinul unui exil, Universitatea din Alcalá de Henares, noiembrie 2018, Colocviului internațional Vintilă Horia – memoria trecutului, prezentului și viitorului, Universitatea din Alcalá de Henares, aprilie 2018; este directorul revistei de literatură Cuvânt românesc, 2019, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, 2021, profesor de limba engleză, colaborator permanent la Radio Tentación în cadrul emisiunii culturale Orizonturi românești (2014-2018) și realizator și prezentator al emisiunii culturale Destin românesc, la Radio TV Unirea Viena din 2019.

Totodată, de-a lungul timpului, Ovidiu Constantin Cornilă s-a bucurat de titluri și distincții semnificative, printre care menționăm: Premiul de excelență pentru Editare, în cadrul Colocviilor revistelor de cultură și de științe umaniste, Târgu Mureș, 2021, ediția a VIII-a, Premio Lido dell’anima di Eccellenza per l’attività culturale Destin românesc din partea revistei de literatură Lido dell’anima, Roma, Italia, mai 2021, Ambasador al culturii române pentru măiestria de lider și ca îndeplinire a misiunii de difuzare a culturii românești peste hotare, titlu conferit de doamna Diana Ciugureanu, președinta Uniunii Scriitorilor de Limbă Română din Republica Moldova, 2021, Certificat de apreciere pentru dăruire, implicare națională și internațională în realizarea emisiunii Destin românesc, 2020 (Radio Tv Unirea, Viena), Premiul de excelență pentru Editare, în cadrul Colocviilor revistelor de cultură și de științe umaniste, Târgu Mureș, 2019, ediția a VI-a, Diplomă de excelență acordată pentru Promovarea și susținerea culturii române în lumea hispanică, 2019, Piatra Neamț (Asociația culturală Conta), Diplomă de excelență pentru Popularizarea operei blagiene în Spania și în cultura europeană în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga”, Târgu Mureș, 2018, ediția a XVIII, Diplomă de excelență acordată pentru Contribuția lingvistică în spațiul european în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga”, Târgu Mureș, 2017, ediția a XVII-a, Diplomă de excelență obținută pentru Entuziasmul popularizării operei și personalității scriitorului și filosofului Lucian Blaga în Europa și în lume, în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga”, Târgu Mureș, 2016, ediția a XVI-a.

Îl puteți urmări permanent pe blogul său personal

:https://ovidiucornila.wordpress.com/Litere și înțelesuri
https://ovidiucornila.wordpress.com.