În fiecare an, la 12 octombrie Spania sărbătorește Dia de la Hispanidad „Ziua Hispanităţii” (Día de la Hispanidad), ziua ce comemorează Descoperirea Americii de către Cristofor Columb la 12 octombrie 1492. Acest pas a marcat începutul întâlnirii celor două lumi, „Lumea veche” și „Lumea nouă”, ce a condus la transformarea mentalităților, culturii și civilizației.Cei peste un milion de cetățeni români care au ales să se stabilească în Spania, creează punți solide de comunicare și contribuie la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre cele două state.

În contextul aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Muzeul Național de Arheologie din Madrid găzduiește până la 27 februarie 2022, expoziția “Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”. Sunteți invitați să descoperiți peste 800 de artefacte excepționale care urmăresc evoluția istorică a teritoriului României actuale pe o perioadă de peste o mie de ani. Expoziția poate fi vizitată în mod gratuit până la 27 februarie 2022.

Mai multe informații legate de expoziție, program și vizite ghidate găsiți aici: http://www.man.es/…/exposic…/202109-tesoros-rumania.html

Feliz Fiesta Nacional, España!

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni