Sosirea toamnei provoacă modificări de temperatură și climă, care duc la modificări ale corpului nostru, cum ar fi răcelile. În plus, cele mai frecvente simptome ale COVID sunt foarte asemănătoare cu cele ale unei răceli, provocând o serie de alarme printre noi și mai mult în acest moment când măsurile de prevenire a coronavirusului sau relaxat la nivel mondial.

Marea Britanie suferă de un val de răceală originar din sudul insulelor, dar care s-a răspândit deja în toată țara, cu simptome care sunt clasificate ca fiind cele mai grave.

„Este cea mai gravă răceală din viața mea, simt că aș fi fost lovită de un autobuz”, spune Rebecca London, în vârstă de 24 de ani, care a răcit la un festival. În plus, femeia afectată recunoaște că pentru ea o răceală normală implică o ușoară secreție a nasului și puțină tuse, însoțită de o senzație de epuizare. „Poate că nu este COVID, dar are ceva de-a face cu el”.

De fapt, se observă o creștere a numărului de tuse, răceli și infecții virale. Acum oamenii ies, se întâlnesc cu prieteni și se deplasează cu transportul public iar răceala este din nou contagioasă”, a declarat pentru BBC Philippa Kaye, medic de familie din Londra. Tot el spunea că: „in timp ce regulile de blocare au fost concepute pentru a opri răspândirea COVID, ele au împiedicat și alți viruși să se deplaseze între oameni iar ca urmare vor fi din ce în ce mai mulți infectați”.

În cazul în care suferiți aceste simptome este recomandabil să realizați un test PCR pentru a determina adevăratul virus.

Dacă este o răceală este indicat să beți multe lichide, să luați medicamente anargezice (paracetamol, ibuprofen,etc) și să vă odihniți iar lucrurile simple, cum ar fi mierea într-o băutură fierbinte, pot ajuta la calmarea durerii în gât”.

Preluare: As.com

A consemnat: Sorin Balascau