Sindicatele au mers la Guvern

Sute de sindicaliști din sănătate, educație, poliție și transporturi au protestat astăzi în piața Victoriei din Capitală.

Câți participanți, atâtea cereri și nemulțumiri. În timp ce unii vor să iasă la pensie mai devreme, alții cer măriri salariale. Agricultorii solicită ajutor iar transportatorii protecție. Organizatorii amenință cu mișcări de stradă și în perioada următoare.

Constantin Crăciun are 80 de ani și spune că muncește de când se știe în agricultură. A venit în fața Guvernului tocmai din Vrancea pentru nu a primit niciun ban din ajutorul promis de autorități.

La protest au venit și reprezentanții personalului auxiliar din educație și sănătate care se plâng că salariile nu le-au mai crescut de ani buni.

Sindicatul transportatorilor, pe de altă parte, spune că angajaților li se aplică politica pumnului în gură.

Cer reducerea vârstei de pensionare pe motiv că de la o vârstă nu mai sunt apți din punct de vedere fizic să-și îndeplinească sarcinile de serviciu.

Federația sindicală Meridian este cea care a organizat protestul.

Reprezentanții spun că vor continua să iasă în stradă până când Guvernul va rezolva cererile fiecăruia în parte.

Transmite Asociația Profesionala a Transportatorilor APT

Sindicatele au protestat azi în fața Guvernului pe tema salarizării și condițiilor de viață

Sindicatul Național ,,Forța Legii” a organizat acţiunea de protest în Piaţa Victoriei, alături de alte organizații sindicale, ale transportatorilor feroviari (FSTFR) și CFR Călători, ale cadrelor militare disponibilizate (SCMD) și ale lucrătorilor din spitalele CFR (USS-CFR).

Cei peste 600 de sindicaliști au protestat motivat de:

– Înghețarea salariilor și pensiilor în anul 2021;

– Scăderea nivelului de trai, prin inflație și liberalizarea prețurilor la utilități;

– Lipsa serviciilor publice de calitate;

– Menținerea blocării negocierii colective și individuale;Politica protecționistă a Guvernului României față de capitalul străin (Bănci, Multinaționale etc.), cu scăderea veniturilor salariaților români și falimentarea patronatelor și întreprinderilor românești;

-Vânzarea în interes străin a ultimelor active strategice ale Statului Român (CFR Marfă, CFR Călători, TAROM, CEC Bank, Poșta Română, Portul Constanța etc.) și încheierea de contracte păguboase privind achizițiile de mijloace de transport, armament și tehnică de luptă, construcțiile de autostrăzi și drumuri naționale etc. ;

-Transferul de către primării a serviciilor publice către firme străine;

-Politicile de descurajare a ocupării forței de muncă românești din România și țările vecine și înlocuirea acesteia cu forță de muncă ieftină adusă din state nemembre UE ;

-Prorogarea de termene de aplicare a legilor organice împotriva intereselor salariaților și pensionarilor, în vederea elaborării unei noi legislații ,,de criză” care urmărește o nouă scădere a veniturilor cetățenilor;

-Neatragerea sistematică a fondurilor europene și împrumuturile nejustificate făcute de Guvernul României în locul acestora și

-Impunerea renunțării la drepturi cetățenești, la familia tradițională, la credință și tradiții de viață prin decizii ale miniștrilor de resort, și nu prin lege sau REFERENDUM.

Acţiunea s-a desfăşurat în mod paşnic, participanţii au purtat steaguri, pancarte, portavoci, fluiere și/sau vuvuzele, au respectat regulile sanitare în vigoare, purtând măşti de protecţie.

Sindicatul Național ”Forța Legii”