Dennis Prager

Celebru scriitor și jurnalist, Dennis Prager, (73 de ani) este unul dintre cei mai influenți conservatori din Statele Unite ale Americii. În 2009, a fondat „PragerU”, o „școală” online, care realizează clipuri de câteva minute, în care abordează toate subiectele de interes național din Statele Unite ale Americii, scrie https://r3media.ro, preluat de Romanian Global News.

Doar pe Youtube, PragerU are aproape 2 milioane de abonați, realizând peste 1,3 miliarde de vizualizări, până acum. Așa cum era de așteptat, PragerU a intrat în vizorul Big Tech: Youtube a restricționat accesul la 21 de clipuri, iar Facebook a șters 2 videouri ale PragerU.
În acest context, Dennis Prager a fost invitat în Ungaria recent, unde a vorbit în cadrul unei conferințe pe teme conservatoare.
Revenit în America, Prager le-a explicat telespectatorilor săi despre ce-a vorbit la Budapesta. El le-a reamintit ungurilor ceea ce spusese și la vizita sa în România: Estul va fi cel care va salva Occidentul.
„Când se gândesc la Europa, oamenii se gândesc în primul rând la Franța, Italia, Marea Britanie, Spania, dar nu au mult timp pentru Bulgaria, Polonia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia sau Albania.
Dar le-am spus, atunci când am fost în România, că voi veți fi cei care veți salva Occidentul. Voi, cei din Est. Și cred asta și acum și le-am spus și celor din Ungaria”, a explicat Prager.
Într-un plan mai larg, Prager spune că naționalismul moral este sănătos.
„La fel ca și orice altceva, în viață, naționalismul poate fi folosit și pentru bine și pentru rău. Puteți spune că există ceva care poate fi folosit doar în numele binelui? Și dragostea poate fi folosită în numele răului: să ne gândim la dragostea unor nemți pentru Hitler, a unor ruși pentru Stalin sau a chinezilor pentru Mao. Totul trebuie să fie moral, inclusiv dragostea și naționalismul.
Nu există naționalism bun, ci doar internaționalism bun? Eu sunt un mare apărător al naționalismului bun, care este folosit pentru sărbătorirea unei identități naționale, nu pentru rău. E sănătos ca americanii să se identifice ca americani, altfel, se va sparge în bucăți.
Stânga vrea să rupă America pe criterii de etnii și rase. Nu dau doi bani pe etnie și rasă, dar naționalitatea e altceva. E bine ca ungurii să-și sărbătorească națiunea, asta nu înseamnă că ignori lucrurile rele”, a continuat jurnalistul.
Dennis Prager a mai spus că este „rău” pentru țările din Europa să-și cedeze autoritatea și suveranitatea către Bruxelles, către Uniunea Europeană.
„De ce e rău să fii fidel țării tale, așa cum ești fidel familiei? Pornești de la familie, apoi la comunitate, la națiune și apoi către lumea întreagă. Asta este ordinea.
Naționalismul este sărbătorirea națiunii tale. Că vrei să o protejezi, alături de identitatea sa, este un lucru bun.
Nu cred că este bine ca națiunile europene să-și cedeze autoritatea către Bruxelles. Nu este sănătos. Puterea corupe și puterea absolută corupe în mod absolut, așa cum spunea Lordul Acton.
Eu celebrez naționalismul ungar, pe cel ceh, deși nu sunt nici una, nici alta. Există naționalism rău? Se amintește de Hitler. Dar Hitler era mai degrabă rasist decât naționalism. Grija lui a fost rasa ariană, nu națiunea germană. Rasismul este întotdeauna rău”, a încheiat Dennis Prager.

Romanian Global News