Unul dintre cei mai mari sportivi de renume ai României a plecat la ceruri. Legendarul Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.

Celebrul canoist era internat la spitalul „Elias” din Capitală, însă organismul i-a cedat azi de dimineață.

Ivan Patzaichin a obținut performanțe răsunătoare în cadrul Jocurilor Olimpice și a cucerit de 4 ori aurul pentru țara noastră.

Decesul legendarului canoist a șocat o lume întreagă. Renumitul jurnalist sportiv și șeful Departamentului Sport din TVR, Dorin Chioțea, a postat un mesaj pe pagina sa personală, în care și-a exprimat sincer condoleanțele pentru pierderea sportivului: „Ivan Patzaichin, cel mai mare sportiv român din istorie, nu mai este.

S-a stins, discret, de boala secolului în această dimineață, la Elias. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Dorin Chioțea, pe rețelele de socializare.

A concurat cu pagaia ruptă la Olimpiada de la Munchen

Ivan Patzaichin a fost recunoscut întotdeauna pentru ambiția de care a dat dovadă pe tot parcursul carierei de sportiv. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, canoistul a continuat să concureze cu pagaia ruptă și chiar s-a calificat în finală, obținând o medalie de aur.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a transmis și un mesaj ca un ultimul omagiu adus legendarului Ivan Patzaichin, în care își exprimă regretul pentru pierderea unuia dintre cei mai renumiți campioni ai țării noastre: „E legendă…

Un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”, au scris reprezentanții COSR.

uzp.org.ro