În perioada 6 – 27 septembrie, Institutul Cultural Român și Ateneul din Santander prezintă o selecție de filme românești recente, care fac parte din programarea Lunii filmului românesc la Santander.

În fiecare luni, această ediție prezintă patru propuneri diferite, atât formal, cât și tematic, pentru a face publice unele dintre noutățile genului din România.Festivalul se va desfășura în regim de cineforum, fiecare proiecție fiind precedată de o prezentare a filmului, susținută de ziaristul și criticul de cinema Guillermo Balbona și de responsabilul Catedrei de cinema de la Universitatea Cantabria, profesorul Guillermo Martínez, care vor realiza o contextualizare istorică o producțiilor, astfel încât după proiecție să poată fi realizată o dezbatere-colocviu cu publicul participant asupra aspectelor tematice și stilistice relevante ale fiecărui film.

Programarea completă*:

·6 septembrie: La Gomera, regia Corneliu Porumboiu

·13 septembrie: Dragoste1. Câine, regia Florin Șerban

·20 septembrie: Dragoste2. America, regia Florin Șerban

·27 septembrie: Tipografic Majuscul, regia Radu Jude

Toate filmele vor fi proiectate în sistem V.O.S.E.

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

* Programarea poate suferi modificări.

Toate filmele se vor proiecta la ora 19:00 la sediul Ateneului din Santander:

C. Gómez Oreña, 5

39003 Santander, Cantabria

Intrarea este liberă

Manifestare organizată cu sprijinul Consulatului General al României la Bilbao și al Consulatului Onorific al României la Santander.

Pentru mai multe informații, contactați:

Institutul Cultural Român

www.icr.ro/madrid/

Consulado Honorario de Rumanía en Santander