Fiecare dintre noi avem un model general al gândirii care este fie pozitiv, fie negativ.

Modelul pe care îl alegi are patru efecte profunde asupra vieții tale:

  • Atitudinea ta influențează încrederea în potențialul tău pentru succes

O atitudine negativă te face să te îndoiești de abilitatea de a reusi, în timp ce încrederea în potențialul tău te face să-ți dorești să întrepinzi acțiunile necesare pentru success.

  • Atitudinea ta determină cum vei gândi  în fața unei provocări

O atitudine pozitivă te face să privești provocarea ca pe o oportunitate și nu ca pe o amenințare. Te face să vezi cărarea pe care să mergi și nu zidurile de care să te poticnești.

  • Atitudinea ta determină încrederea ta în tine însuți

Oamenii cu atitudine negativă au deseori gânduri precum: “Eu nu pot…” sau “Mă tem…”, convingerea în potențialul lor individual fiind inexistentă. De fiecare dată când acționezi cu o atitudine pozitivă, încrederea ta personală este sporită, abilitatea ta de a reuși este dovedită și tu știi că vei avea succes.

  • Atitudinea ta influețează modul în care vezi oportunitățile

Persoanele care au o atitudine negativă și-au “îngropat” abilitatea de a vedea oportunitățile care de fapt se ivesc mereu. O atitudine pozitivă, dimpotrivă, le deschide ochii către atât de multe oportunități încât provocarea devine: pe care dintre oportunități să o alegi prima dată.

Atitudinea este un obicei al gândirii iar beneficiile unei atitudini pozitive sunt disponibile atunci când înțelegem cum se formează aceste obiceiuri de gândire. Odată înțeles acest proces, avem opțiunea de a ne forma atitudinele de care avem nevoie să devenim oameni de success și de a trăi viața așa cum ne dorim. Schimbarea atitudinii necesită timp și efort, însă este mai valoroasă decât prețul pe care trebuie să-l plătim pentru a face schimbările necesare.

Camelia Potârniche – Partener LMI România