Foto Facebook

Președintele Guvernului Regional din Extremadura, Guillermo Fernández Vara, a propus vineri, în cadrul reuniunii Conferinței Președinților, care se desfășoară la Salamanca, ca, chiar și după depășirea pandemiei, să se instituie în mod permanent, între lunile decembrie și martie, obligația de a purta măști în spațiile publice, atât în interior cât și în exterior.

Potrivit unor surse participante la reuniune, Vara a propus această măsură care ar permite evitarea celor 15.000 de decese care au loc în fiecare an în timpul iernii din cauza unor viruși precum gripa.

Măsurile de combatere a pandemiei și impactul acesteia asupra economiei au fost în centrul întâlnirii dintre președinții regionali. Sánchez a început conferința anunțând achiziționarea a 3,4 milioane de doze suplimentare de la Pfizer pentru a accelera vaccinarea în luna august și pentru a atinge obiectivul de 70% din populație vaccinată până la sfârșitul lunii.

De asemenea, șeful Executivului i-a anunțat pe președinții regionali că 10.500 de milioane de euro din planul european de redresare vor fi distribuite comunităților autonome în 2021, ceea ce înseamnă 55,5% din ceea ce Spania va primi de la Comisia Europeană în 2021 și 43% din cele 24.197 de milioane bugetate pentru acest an.

elDiario.es