Foto: La Voz de Almería

După 42 de grade in weekend incepând de azi va avea loc o scădere a temperaturilor

Căldura a pus în alertă provincia Almeria pe tot parcursul weekendului, după ce în multe zone s-au atins până la 42 de grade Celsius, mai ales în zonele din interioarul provinciei.

Temperaturile ridicate din ultimele zile se vor atenua brusc de azi, când Almeria va părăsi nivelul galben pentru căldură și va fi portocaliu și galben pentru riscul de ploi și furtuni, după cum a precizat Agenția Meteorologică de Stat, care avansează în previziunile sale și o scădere a temperaturilor.

Astfel, pe tot parcursul zilei de luni vor fi puține localități in care se va atinge maxima de 32 de grade, majoritatea vor prezenta temperaturi cuprinse între 28 și 30 de grade și vor fi însoțite de furtuni și ploi, după cum detaliază Aemet pe site-ul său. Alerta va afecta regiunile din valea Almanzora, Los Vélez și coasta de est între orele 10:00 și 20:00. În primele două regiuni, avertismentul va fi portocaliu, iar în Levante, galben.

În această perioadă, în interiorul provinciei se pot înregistra până la 25 de litri de apă pe oră iar pe coastă până la 15 litri. Nici o altă provincie din regiunea Andaluzia nu a înregistrat avertizări pentru aceste fenomene meteorologice deși acestea se produc în mare parte in Peninsulă: Teruel, Barcelona, Girona, Murcia, Alicante și Valencia unde sunt avertizări de cod portocaliu, în timp ce Almeria, Huesca, Ibiza și Formentera, Albacete, Cuenca, Lleida și Castellon vor fi în cod galben.

La Voz de Almería