Ministerul sănătății din Spania aprobă vânzarea testului de autodiagnosticare a coronavirusului fără prescripție medicală în farmacii

 Cu toate că mai multe comunități au cerut guvernului vânzarea testului cu luni în urmă, aceast lucru a fost respins deoarece atunci testele nu erau cele mai adecvate în opinia Ministerului Sănătății. Acum însă, Consiliul de Miniștri va aproba această măsură pe data de 20 iulie a.c.

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a anunțat că va autoriza vânzarea în farmacii fără prescripție medicală a testelor de autodiagnosticare ale SARS-CoV-2, cu scopul de a facilita identificarea rezultatelor pozitive cu COVID-19 și de a putea lua măsuri înainte de extinderea pandemiei.

    Darias va prezenta această măsură Consiliului de Miniștri pe 20 iulie, după avizul favorabil al Consiliului de Stat din 8 iulie. „Este foarte important să se stabilească măsuri de autodiagnosticare  și este recomandabil să includem testele printre produsele autorizate pentru cumpărare în farmacii”, a spus ministrul.

  Guvernul va aproba astfel o măsură ce a fost solicitată de mai multe comunități cu luni în urmă. În luna mai, Darias a argumentat că testele de atunci nu erau adecvate, dar acum, acestea sunt pe piață și, prin urmare, a apărut „necesitatea de a le reglementa”. Farmaciștii au făcut la rândul lor o campanie amplă pe rețelele de socializare pentru a obține aprobarea vânzarii acestora.

     În decembrie anul trecut, directorul Institutului de Sănătate Carlos III, Raquel Yotti, a declarat despre teste: „Nu utilizează un test de anticorpi pentru a determina dacă există o infecție activă și au, de asemenea, o precizie mică „. Aceste teste au fost disponibile in farmacii pe bază de prescripție medicală pentru câteva luni.

    Darias a făcut acest anunț dorind să explice politica dezvoltată de guvern care se confruntă cu o explozie de infecții în ultimele săptămâni.

Sursă: elDiario.es

A consemnat, Sorin Balascau