Sondajul privind condițiile de viață indică faptul că, comparativ cu cel precedent, în 2020, procentul persoanelor din Andaluzia care au avut întârzieri în cheltuielile legate de locuință sau achizițiile în rate este in creștere.

 Potrivit sondajului realizat de Institutul Național de Statistică (INE), 45,4% dintre andaluzi nu își permit să plece în vacanță departe de casă cel puțin o săptămână pe an, 43,9%  nu  au capacitatea de a face față cheltuielilor neprevăzute, 19% au plăți restante legate de locuință sau de achizițiile în rate iar 14,8% au dificultăți cu cheltuielile lunare.

Deși rata riscului de sărăcie a fost redusă cu 2,8 puncte procentuale (31,3% în 2019 și 28,5% în 2020), Andaluzia rămâne una din regiunile cu cel mai mare procent al populației cu venituri sub pragul riscului de sărăcie după Extremadura (31,4%)  și Insulele Canare (29,9%).

Referitor la venituri medii anuale în Andaluzia, în anul 2020 acestea au fost de 9.990 de euro de persoană, în timp ce în anul precedent au fost 9.160 de euro.

În cazul gospodăriilor cu întârzieri în cheltuielile aferente casei sau achizițiilor în rate, Andaluzia împreună cu Insulele Canare și regiunea Murcia se află pe primele locuri, iar referitor la cheltuieli neprevăzute 43,9% din populația Andaluziei nu au putut face față.

Sursă: elDiario.es

A consemnat, Sorin Balascau