„Performanțele românilor din Spania rămân permanent în atenția misiunii noastre diplomatice și ne bucură, de fiecare dată când aflăm despre acestea, să le aducem în atenția comunității românești, fiind adevărate motive de mândrie.

Astăzi, Alexia Mureșan, elevă din Valdemoro care a obținut la examenul de evaluare națională cea mai mare notă din această parte a Comunității Madrid și una dintre cele mai mari note din Spania – 13,95 din 14 – a fost primită, alături de părinți și sora sa, la sediul misiunii noastre diplomatice, unde a fost felicitată pentru frumoasa sa performanță de ambasadorul României, doamna Gabriela Dancău.

În cadrul discuției purtate, ne-a povestit despre efortul depus de mică pentru a atinge această performanță, despre pasiunile ei – voleiul, înotul, acțiunile de voluntariat, dar și despre sprijinul și grija de care a beneficiat permanent din partea familiei sale.

Alexia dorește să urmeze studii în domeniul economiei și relațiilor internaționale la o prestigioasă instituție academică spaniolă, dar ia în calcul să-și folosească experiența și cunoștințele pe care le va dobândi în perioada studiilor universitare într-o carieră de succes în România.

Felicitări, Alexia!” – Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España