Mihaela Alice Cozma, o româncă stabilită în Spania, în orașul Almedranlejo, din provincia Extremadura, a fost decorată de Regele Felipe VI al Spaniei cu Ordinul de Merit Civil, relatează publicația Canal Extremadura.

În copilărie, Mihaela Alice Cozma a rămas fără mamă, iar în 2007, înainte să împlinească 19 ani, ea a plecat din țară, stabilindu-se în Spania.

În cei 14 ani care au trecut de la acel moment, prin muncă și abnegația a reușit să-și deschidă propria afacere – un bar.

În barul ei a aflat despre activitatea de voluntariat în Crucea Roșie spaniolă și a luat decizia de a se înscrie, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, la cursurile de transport medical auxiliar.

A colaborat ca voluntar Crucea Roșie spaniolă, devenind șofer pe ambulanță, și, timp de trei ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros, cu sediul în Almendralejo.

În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță. ”Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”, mărturisește Mihaela Alice Cozma.

Acum, alături de 24 de ”cetățeni exemplari” – 16 femei și 8 bărbați – Mihaela Alice Cozma a primit din partea regelui Spaniei Ordinul de Merit Civil.

Ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării Regelui Felipe pe tronul Spaniei.

”O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a spus regele Felipe VI la începutul ceremoniei.

”Nici în cele mai frumoase visuri nu credeam că voi trăi asta!”, a mărturisit Mihaela Cozma.

La evenimentul de la Palatul Regal din Madrid au fost prezente și Regina Letizia, dar și Prințesele Leonor și Sofia.

Mihaela Cozma (în dreapta), alături de Felipe al VI-lea, regele Spaniei, Regina Letizia, încadrată de cele două prințese, Leonor și Sofia

Scris de Ioana Sorescu, Preluare 3puncte.ro