ROMÂNI PENTRU ROMÂNI:

O delegație parlamentară română vine în Provincia Almería

În perioada 6-11 mai 2021, o delegație parlamentară românească, formată din dl. Deputat Ringo Dămureanu, Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate, Vicepreședinte al Partidului AUR, împreună cu dl. Deputat Dănuț Aelenei, membru al Comisiei pentru Industrie și Servicii, Vicepreședinte al Comitetului Director al Uniunii Interparlamentare și dna. Senator Evdochia Aelenei, membru al Comisiei pentru Sănătate și al Comisiei pentru Energie, infrastructură energetică și resurse minerale, membri ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se vor afla în Provincia Almería, Spania.

Delegația parlamentară va avea pe parcursul acestor zile întâlniri cu cetățenii români din zonă, reprezentanți ai mediului asociativ și sindical, ai cultelor religioase, mediului de afaceri, autorități locale și centrale.

AUR – INTERESATĂ DE ROMÂNI

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partid parlamentar din România, având o pondere importantă în Parlament (10%), cu doctrină conservatoare, bazată pe patru piloni: Națiunea, Credința, Familia și Libertatea, este interesată de viața tuturor comunităților românești din Diaspora, precum și de relația acestora cu autoritățile publice din țările de reședință.

Dl. Deputat Ringo Dămureanu este și Președintele Sindicatului Național „Forța Legii” (funcționarii din administrația publică – http://www.fortalegii.ro/), partener social al Asociației Socio Culturale Romanati și Centro Cultural La Tierra Tracia din El Ejido, Almería.

În anul 2018, de Centenarul Marii Uniri, domnia sa a mai fost prezent în zona noastră cu o altă delegație, cu ocazia Zilei Naționale a României, pentru întărirea legăturilor cu românii din afara ţării, de atunci sprijinind constant proiectele și activitățile noastre.

PROGRAMUL ÎNTÂLNIRILOR

Joi, 6 mai 2021 delegația parlamentară va sosi la Centro Cultural La Tierra Tracia din El Ejido, Almería prilej cu care se vor putea întâlni cu reprezentanți ai mediului asociativ, societate civilă, cetățeni români rezidenți.

Vineri si duminică, fiind zile de sărbătoare creștină, parlametarii se vor intâlni cu credincioșii și familiile lor.

Sâmbătă, delegația parlamentară va fi prezentă la întâlnirea-dezbatere: “Despre noi – Românii din Spania”- “Care sunt problemele reale ale românilor de pretutindeni?”, organizată de Asociația Socio Culturală Romanati în colaborare cu membri din Filiala AUR Spania.

Pe lângă aceste întâlniri, sunt vizate discuții cu corpul consular românesc, oficialități spaniole și mediul de afaceri local.

Calendarul detaliat va fi comunicat in timp util.

PARTICIP ȘI EU !