Secretarul de stat Oana Ursache efectuează alături de secretarul general adjunct al Guvernului României Abrudean Mircea, o vizită de lucru în Regatul Spaniei , în perioada 12-15 aprilie a.c., în provinciile Sevilla și Almeria.

Agenda delegației DRP include întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor statului spaniol, atât la nivel central, cât și local.

Secretarul de stat va merge mâine la Huelva, unde va vizita două ferme în care lucrează muncitori agricultori români.

De asemenea, în zilele următoare, Oana Ursache se va afla și în mijlocul comunității românești din regiune, unde va avea întâlniri cu reprezentanți ai mediului asociativ, ai cultelor religioase și ai mediului de afaceri românești care activează în Spania.

Mi-am dorit nespus de mult ca prima vizită oficială să mă găsească în mijlocul comunității însemnate de români din Regatul Spaniei

„Mi-am dorit nespus de mult ca prima vizită oficială să mă găsească în mijlocul comunității însemnate de români din Regatul Spaniei.

Săptămîna viitoare, de luni până miercuri (12-14 aprilie), voi vizita provinciile Sevilla și Almeria, pentru a deschide un dialog sincer și deschis cu fermierii români plecați în număr foarte mare din țară și, de multe ori, pe nedrept ignorați, dar și cu autoritățile locale și cu membri ai mediului asociativ.

Alături de mine va fi secretarul general adjunct al Guvernului României, Abrudean Mircea, și membri ai cabinetului din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Agenda de lucru include discuții cu autoritățile locale și centrale și vizite la fermele de agricultori din Huelva, tărâm extrem de primitor pentru mii de cetățeni români.

Ne-am propus să vorbim cu fermierii români despre programul de finanțare destinat diasporei, “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” (submăsura 6.1.), dezvoltat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Vom fi vocea voastră și vom transmite mai departe mesajele voastre cu privire la acest program care este destinat tinerilor fermieri români din diaspora, dar și a celor care vor urma.

Totodată, vom avea întâlniri și discuții cu reprezentanți ai asociațiilor de români aflate în contact permanent cu numeroasa noastră comunitate din Spania.” – transmite Secretarul de Stat Oana Ursache pe rețelele de socializare.