Vasile Valentin Both

In contextul zilei internaționale a femeii, artistul român Vasile Valentin Both inaugurează sâmbătă, 6 martie 2021, de la ora 12.00, in Vestibulo Fundación Orense, Paseo Barón de Adzaneta/8 din municipiul Ramales de la Victoria, Provincia Cantabria, expoziția de pictură SENTIMENTE, un eveniment in care prezintă lucrări in ulei realizate in perioada pandemiei dar și alte lucrări mai vechi. Expoziția este organizată in colaborare cu Primăria din Ramales de la Victoria, cu numeroși sponsori care au dorit să contribuie la realizarea acestui eveniment, dar mai ales cu concursul special al d-lui Petru Bogdan Ștefan. Expoziția va putea fi vizitată până in 20 martie 2021 cu respectarea tuturor măsurilor sanitare.

Afiș eveniment, foto Facebook

Vasile Valentin Both locuiește din anul 2004 în orașul spaniol Torrelavega, situat în Comunitatea Autonomă Cantabria,  unde își duce din punct de vedere artistic activitatea ca profesor. În decursul anilor a realizat mai multe expoziții personale și colective, lucrările sale făcând deja parte din mai multe colecții particulare din străinătate.

“Pictorul Vasile BOTH expune în culori propria sinceritate“

“Creaţia este surprinsă în  stările existenţiale profunde iar centrul atenţiei este rezervat tăranului român. O imagine melancolică în aparenţă şi aspră totodată, fără pretenţia unei suferinţe anume. Asta la prima vedere, înaintea tuturor poveştilor spuse şi nespuse în spaţiul dintre rame. Şi totuşi, valoarea primează prin simplitatea şi banalitatea scenelor mai mult decât obişnuite, aproape trecute cu vederea de cele mai multe ori. Este sublimul greu de pătruns pentru un neavizat şi simplu de înţeles pentru artistul Vasile BOTH, tocmai din pricina mediului bogat al satului şi plaiurilor natale, unde s-a încărcat de frumos şi esenţă pură la fiecare respiraţie.

Pictorul Vasile Valentin BOTH locuieşte în Spania din anul 2004 unde îşi duce din punct de vedere artistic activitatea  ca profesor, atras fiind de gastronomia şi cultura iberică.  Stilul său în pictură este Realismul însă cochetează şi cu ceramica şi grafica. În decursul acestor ani realizează cinci expoziţii personale şi patru colective, lucrările sale făcând parte din colecţii particulare din Tailanda, Austria, Franţa, Danemarca, SUA, Spania, România, etc.

Expune alături de prestigioase nume ale lumii artistice din Rusia, Columbia şi Spania. Participă la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale unde în anul 2009 câştigă cel de-al doilea premiu naţional, lucrarea premiată fiind expusă la Palatul Parlamentului. Rămâne îndrăgostit de satul românesc cu obiceiurile şi tradiţiile lui, iar chipul ţăranului îl păstrează cu pioşenie în suflet. Pasiunea creaţiilor sale are la bază risipirea sufletului în culoare şi mai apoi răsfrângerea frumuseţii artei în ochii privitorului.”

Mircea MUREŞAN

Preluare: transilvania-tv.ro