Autorităţile spaniole vor ţine un registru al persoanelor care refuză să fie vaccinate împotriva Covid-19, care va fi accesibil şi altor ţări europene, dar nu va fi făcut public, a declarat ministrul spaniol al
Sănătăţii, Salvador Illa, luni, 28 decembrie,
notează Le Figaro.


Salvador Illa a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului, care a început duminică în Spania ca în multe alte ţări ale UE, nu va fi obligatorie. În ceea ce priveşte persoanele care nu vor dori să fie vaccinate, „ceea ce vom face este un registru care, în plus, va fi împărtăşit cu alte ţări europene,” a continuat el, precizând că se referă „la persoanele care vor refuza vaccinarea. Acesta nu este un document care va fi făcut public”, a spus el şi va fi realizat „cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”.

Potrivit celui mai recent studiu publicat lunea trecută de Centrul de Investigaţii Sociologice (CSI), un institut de sondaje, procentul spaniolilor care nu vor să fie vaccinaţi a scăzut dramatic, de la 47% în noiembrie la 28 % in decembrie. În aceeaşi perioadă, procentul de spanioli care au spus că sunt gata să primească vaccinul a crescut de la 36,8% la 40,5%.

La fel ca multe ţări europene, Spania a început duminică campania de vaccinare împotriva coronavirusului cu vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. Guvernul condus de socialistul Pedro Sánchez îşi propune ca 2,5
milioane de persoane – cele care aparţin grupurilor prioritare sau cele mai vulnerabile – să fie vaccinate până la sfârşitul lunii februarie, pentru ca bilanţul total să ajungă la 15-20 milioane până la vară.

Preluare: mediafax.ro