Invitat special Col. (r) Dr. Mircea Dogaru

Radical din ESCU cu Mircea G. Florescu

Sâmbătă, 18 iulie 2020 a fost alături de comunitatea Românilor din Andalucia, în cadrul emisiunii Radical din Escu, Col. (r) Dr. MIRCEA DOGARU, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate SCMD și coordonator al Consiliului Național al Societății Civile CNSC.

Col. (r) Dr. Mircea Dogaru este istoric militar și scriitor. A publicat numeroase lucrări pe teme controversate ale istoriografiei românești.

Absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie din București în 1979, cercetător-științific la Institutul de Istorie și Teorie Militară (1979-1999), specialitatea „Istorie militară antică, medievală și arheologie”.

În 1994 a obținut titlul de doctor în istorie militară. Specialist în istoria UE la Institutul Francez (1997) și în Politici de apărare NATO în Canada (1998).

Propus la 7 octombrie 2011 de către Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă (SCMD) și Fundația FACIAS, programul numit „Platforma Civică” a fost adoptat de peste 130 de ONG-uri și sindicate. „Platforma Civică” reprezintă o sumă de obiective strategice, a căror înfăptuire este necesară și benefică poporului român. Aceste obiective sunt actualizate periodic, în funcție de necesitățile de dezvoltare ale societății românești.

Sindicatele, ONG-urile și cetățenii care aderă la acest program constituie CONSILIUL NAȚIONAL AL SOCIETĂȚII CIVILE (CNSC).

Mircea Dogaru: „Cine nu își cunoaște trecutul va fi incapabil să gestioneze prezentul și să construiască viitorul  pentru că va repeta la nesfârșit greșelile trecutului.”

Urmăriți emisiunea Radical din ESCU cu Mircea G. Florescu, invitat special Col. (r) Dr. Mircea Dogaru.