Guvernul Andaluz a aprobat, vineri 19 iunie, peste 400 de măsuri care reglementează noua normalitate și care intră în vigoare de duminică, odată ce se termină starea de alarmă decretată de guvernul central din cauza pandemiei.

Enumerăm câteva din schimbările care vor avea loc:

  • Va  fi permisă ocuparea a 100% din capacitatea teraselor începând de duminică și 50% în zonele comune ale hotelurilor.
  • Se autorizează conferințe și alte activități în săli la o capacitate maximă de 75%.
  • Noile internări în casele de bătrâni, vor fi permise doar în acelea care nu au avut cazuri pozitive în ultimele șapte zile.
  • Este permis doar un însoțitor pentru fiecare pacient la urgență, spital sau centru medical.

Măsurile aprobate vor afecta circa treizeci de sectoare de activitate și s-au dezvoltat pornind de la trei premise esențiale: igiena constantă a mâinilor, uzul măștilor in cel mai mare timp posibil și păstrarea distanței sociale de 1,5 metri.

Consejeria de Salud y Familia asigură că va fi foarte expeditivă în luarea deciziilor în cazul reapariției de focare de infecție la orice nivel, atât de comunitate, provincie, localitate, cât și de edificii. De asemenea mizează cu predilecție pe activitățile în aer liber în detrimentul celor în spații închise.

A consemnat, Cristian Segărceanu

Foto: Jesús Aguirre, consejero de salud și familia