Conform publicației Díariosur,  Parlamentul andaluz a aprobat vineri, 24 aprilie decretul de lege care promovează măsuri urgente în domeniul economic și social pentru combaterea consecințelor cauzate de criza coronavirusului, printre care se numără plata ajutorului de 300 de euro către lucrătorii autonomi din Andalucia.

Această normă a fost validată în Adunarea Permanentă a Camerei cu sprijinul tuturor grupurilor parlamentare (PSOE-A, PP-A, Ciudadanos și Vox), cu excepția Adelante Andalucía care s-a abținut.

Decretul a fost susținut în Parlament de Vicepreședintele Juntei și Consilier pentru Turism, Reconstrucție, Justiție și Administrație Locală Juan Marín, care a subliniat importanța acestor subvenții pentru lucrătorii autonomi. Cu un buget de 50 de milioane de euro, această decizie va ajuta la acoperirea cheltuielilor la care trebuie să facă față acești lucrători.

Marín a indicat că de această măsură vor beneficia peste 150.000 de autonomi din Andalucia și care vor putea primi acest ajutor într-o singură tranșă. În plus, el a spus că ajutorul este complementar cu cele deja adoptate la nivel național, încercând să sprijine o parte dintre autonomii care nu beneficiază de unele dintre ele, cum ar fi beneficiile extraordinare pentru încetarea activității.

Vicepreședintele a subliniat rapiditatea cu care se vor trata cererile. Toate demersurile se vor face în ​​format electronic, într-o primă fază, lucrătorul va trebui să depună o cerere online, astfel putând beneficia de ajutor în cel mai scurt timp posibil.

Díariosur