Președintele Guvernului andaluz, Juanma Moreno, anunță că există deja discuții cu cei din sectorul turismului pentru a studia deschiderea in anumite limite.


Ce se va întâmpla în această vară pe plaje? Puteți merge ca în anii precedenți? Vor exista restricții?

El Mundo, în numărul de marți 21 aprilie, spune că Guvernul andaluz al PP a propus ca cei aproape o mie de kilometri de coastă andaluză să fie deschise în lunile iulie și august, dar cu limitări de acces, astfel încât să se respecte distanțele de siguranță recomandate de autoritățile sanitare pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Președintele Juntei de Andalucia, popularul Juanma Moreno, a susținut marți, posibilitatea deschiderii cu anumite limite a hotelurilor, restaurantelor și plajelor. Nu va fi o vară ca cea din anii precedenți, dar Moreno a fost optimist, considerând că poate exista o deschidere „cu garanții” în anumite sectoare.
”Pentru aceasta, va trebui să delimităm anumite perimetre”, a spus Juanma Moreno în timpul unui interviu acordat la Tele 5, în care a propus ca Poliția Locală să acționeze ca un fel de observator pe plajă asigurându-se că familiile păstrează distanțe sigure.

Ar însemna că odată completată capacitatea stabilită, nimeni altcineva nu poate intra pe plaje, Această măsură ar fi valabilă atâta timp cât nu există un tratament eficient și un vaccin împotriva coronavirusului, a explicat Moreno.

Între timp, Guvernul Andaluz studiază deja cu sectorul hotelier câteva propuneri privind deschiderea plajelor în această vară. Ei sunt dispuși să asigure zilnic spațiile, nu numai cu dezinfectante ci și curățare microbiologică cu ozon, atât în hoteluri cât și în restaurante, a subliniat Moreno. O altă măsură ar fi extinderea spațiului dintre mese. Din acest motiv se consideră că este rezonabil deschiderea progresivă a acestora în vară.                                                                                                                                                      El Mundo