#ȘtiațiCă accesând www.econsulat.ro puteți solicita o 𝐚𝐝𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐳𝐢𝐞𝐫 𝐣𝐮𝐝𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫 la Consulatul General al României la Madrid sau la oficiul consular al României din Spania de care aparțineți?

❕ Adeverințele de cazier judiciar eliberate de MD/OC se pot folosi numai în fața autorităților străine (în cazul de față, spaniole) și pot fi solicitate de către cetățenii români, cetățenii străini sau apatrizi.

Procedura de eliberare a acestor adeverințe este foarte simplă:

✅ Programați online serviciul, prin PROCEDURA SIMPLIFICATĂ, direct pe www.econsulat.ro, la oficiul consular competent pentru zona în care locuiți.

✅ În ziua și la ora programării, vă prezentați la oficiul consular cu un act de identitate românesc valabil.

✅ Adeverința de cazier judiciar se eliberează, de regulă, în ziua depunerii cererii la ghișeul consular, dacă în cazier nu există mențiuni, sau în 3-5 zile în cazul cazierelor cu mențiuni.

✅ Serviciul de eliberare a adeverinței de cazier judiciar este GRATUIT.

✅ Adeverința are o valabilitate de 6 luni.

! Dacă instituțiile spaniole solicită în mod expres certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritățile competente din țară:

❶ Puteți solicita în continuare, prin intermediul oficiului consular, certificatul de cazier judiciar eliberat de structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne din România. În acest caz, prin oficiul consular se poate obține inclusiv aplicarea apostilei pe certificatul de cazier judiciar. Apostilarea este necesară pentru ca documentul să fie recunoscut în străinătate.

❷ De asemenea, certificatul de cazier judiciar se mai poate obține din România prin intermediul unei procuri speciale, eliberată de oficiul consular. Prin această procură specială puteți împuternici o terță persoană din România să solicite eliberarea documentului în numele dumneavoastră.

Accesați www.econsulat.ro – secțiunea Obținere acte din România> Cerere pentru cazier judiciar/adeverință de cazier judiciar.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España