SPANIA RĂMÂNE PE LISTA ROȘIE

ROMÂNIA RĂMÂNE PE LISTA VERDE

Condiții de călătorie către România

Începând cu 18 iulie 2021, ora locală 00:00, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei:

persoanele care au efectuat schema completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România (certificat digital european);

persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, de la care au trecut cel puțin 14 zile până la data intrării în țară);

Minorii cu vârsta între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ;

persoanele care rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. În situația în care nu părăsesc teritoriul național, intră în carantină cu anunțarea DSP județean timp de 14 zile;

Minorii sub vârsta de 6 ani.Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Pentru rezidenții din România, certificatul poate fi descărcat

https://certificat-covid.gov.ro/login

Pentru rezidenții din Spania, certificatul poate fi descărcat în funcție de comunitatea autonomă de rezidență

https://www.mscbs.gob.es/…/alertasActual/nCov/ccd/ccaa.htm

Mai multe excepții și informații:

https://www.cnscbt.ro/…/2544-hotararea-cnsu-nr-43-din…

https://www.mai.gov.ro/…/Hotararea-CNSU-nr-51-din-26-07…

Pentru informații suplimentare utilizați următoarele numere de telefon

Call center DSP Bucuresti 004 021 9462

Tel Verde 1: 004.021.642.22.26

Tel Verde 2: 004.021.642.28.29

Tel Verde 3: 004.021.642.20.07

Tel Verde 4: 004.021.642.20.08

Se recomandă ca persoanele care călătoresc spre România să completeze, înaintea efectuării călătoriei, formularul privind starea de sănătate ce poate fi imprimat de la linkul https://chestionar.stsisp.ro/.

Recomandăm persoanelor care călătoresc cu avionul din Spania spre România verificarea prealabilă cu companiile aeriene a eventualelor cerințe suplimentare solicitate de către acestea în vederea îmbarcării.

Condițiile de călătorie spre Spania – cei ce calatoresc cu zbor direct din România catre Spania trebuie sa completeze formularul electronic de pe aplicatie Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es– nu este necesar test PCRRomânia se află pe lista verde a Spaniei/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut.Important!

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării.

Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni.

Detalii pe larg, în limba spaniolă la acest link al guvernului regional Canarias

http://www.gobiernodecanarias.org/boc/2021/129/006.html

Începând cu data de 1 iulie au intrat în vigoare noile condiții de călătorie armonizate la nivel european în baza certificatului digital Covid ce facilitează călătoriile în spațiul UE cetățenilor care:

-au efectuat schema completă de vaccinare;

– s-au recuperat post-Covid în ultimele 6 luni;

-au realizat un test PCR cu rezultat negativ.

Certificatul este gratuit, este obligatoriu începând din 13 august și are ca scop scurtarea timpilor de parcurgere a formalităților sanitare la punctele de frontieră.

Recomandăm persoanelor care sosesc în Franța din Spania, respectiv din România, să consulte condițiile de călătorie prezentate în continuare:

http://www.mae.ro/node/51912